Εικονικές περιηγήσεις

Εκτύπωση PDF

Virtual Tours

 

Αγιά-Σοφιά

Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, αποτέλεσε σε όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και υπήρξε ο σημαντικότερος ναός της Ορθόδοξης εκκλησίας. Κατά την περίοδο των Σταυροφοριών (1204-1261) ο ναός έγινε Ρωμαιοκαθολικός και μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος. Κατά τη διάρκεια της άλωσης από τους Φράγκους, η Αγία Σοφία υπέστη τεράστιες ζημιές. Επίσης, κατά την περίοδο την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγιναν στο ναό σημαντικές καταστροφές στις τοιχογραφίες του ναού (ασβεστώθηκαν). To 1934 o Μουσταφά Κεμάλ μετέτρεψε το τέμενος σε μουσείο. Σήμερα ο ναός εξακολουθεί να είναι μουσείο, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση των ψηφιδωτών του ναού.

 
Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας, υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους από το 1828 έως το 1833.Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία, έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Αρχαιολογικό Πάρκο ΔΙΟΝ

Αρχαιολογικό Πάρκο ΔΙΟΝ
Το Δίον ήταν μια αρχαιότατη πόλη στρατηγικής σημασίας και μια από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Η γεωγραφική θέση του αρχαίου Δίου τοποθετείται στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η ομώνυμη κωμόπολη. Το Δίον έγινε πολιτιστικό κέντρο στα χρόνια του προοδευτικού βασιλιά Αρχέλαου της Μακεδονίας, ο οποίος επέλεξε την πόλη λόγω της σύνδεσής της με τη λατρεία των Μουσών και του Δία. Ο Αρχέλαος κατέστησε την πόλη πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο στη Μακεδονία, εφάμιλλο με τους Δελφούς και την Ολυμπία. Έτσι, οικοδομήθηκαν ναοί, θέατρο, στάδιο, τείχη και τοποθετήθηκαν γλυπτά και αγάλματα. Ο Ευριπίδης, ο μεγάλος τραγωδός της αρχαιότητας, παρουσίασε στο θέατρο του Δίου τις «Βάκχες» του, τον «Αρχέλαο» και άλλα έργα. Ο Φίλιππος Β΄ οργάνωσε στην πόλη αγώνες, ευχαριστώντας τους θεούς για τη νίκη του στην Όλυνθο, την οποία κατάφερε να υποτάξει. Οι αγώνες αυτοί ονομάζονταν «Ολύμπια». Το Μουσείο που βρίσκεται δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο εγκαινιάστηκε το 1983 και στεγάζει ευρήματα που προέρχονται κυρίως από το Δίον αλλά και από τον Όλυμπο και άλλες περιοχές της Πιερίας.

 

Βουλή των Ελλήνων
Εικονική περιήγηση στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αίθουσα Γερουσίας, το Εντευκτήριο των Βουλευτών, το Περιστύλιο, την Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας κ.ά.

 

Εικονικές ξεναγήσεις (pathfinder)

Οι εικονικές ξεναγήσεις προσφέρουν την ευκαιρία να εξερευνήσει κανείς πόλεις, διάσημα αξιοθέατα και κτήρια, μουσεία, πανεπιστημιουπόλεις, ακόμα και το διάστημα. Μπορεί μέσα από αυτές να μάθει πως φτιάχνονται διάφορα πράγματα, να εξερευνήσει το ανθρώπινο σώμα ή το σώμα μιας φάλαινας, να επισκεφθεί φημισμένα γήπεδα και πάρκα ψυχαγωγίας.

 

Καπέλα Σιξτίνα (Βατικανό)

Η Καπέλα Σιξτίνα είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού. Αναγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ' (ή Σίστο Δ') εκ του οποίου οφείλεται και το όνομα αυτού. Η φήμη του βασίζεται στην αρχιτεκτονική του καθώς και στο διάκοσμό του, ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος φιλοτέχνησε τη θρυλική οροφή του (1508-1512). Η Καπέλα Σιξτίνα είναι ο χώρος όπου τελείται το κονκλάβιο, με απόφαση του οποίου εκλέγεται ο εκάστοτε νέος Πάπας.

 

Ενυδρείο (Λονδίνο)

Το ενυδρείο θαλάσσιας ζωής στο Λονδίνο.

 

Ενυδρείο (Dubai)

Εντυπωσιακό ενυδρείο στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Dubai.


Share:Facebook!